Sivut

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Mustaa

Ja niitä kuvia. Aloitan ensimmäisestä (lähes) valmiista paikasta elikäs saunasta. Seinät ja lauteet olivat hyvässä kunnossa. Olemme molemmat haaveilleet mustasta saunasta jo pitkään... joten...


Sekä seinät että lauteet saivat puntaroinnin jälkeen pintaansa Tikkurilan Supi saunavahan. Värinä musta. Lauteet värjäytyivät kerralla, mutta seiniin upposi kolme ja kattoon neljä vahauskertaa. Vaha on kuin vettä, joten sotkukin sen mukainen. Eskurin isännän lisäksi saunassa mäskäsi duo J & H. Iso kiitos koko orkesterille saunan tuunauksesta!

Lämmöstä huolehtii edelleen tilaan ehkä hieman ylimitoitettu Kota... Kiukaan tausta on luonnollisesti muuria ja se maalattiin Teknoksen Superlateksilla, sävynä tietty siinäkin musta.

Puusauna on aina puusauna. Puiden aiheuttaman sotkun lisäksi ainainen ongelma on puiden säilytys. Liiteristä ei joka lämmitykselle viitsi hakea. Talvipakkasella sisällä lämpimässä olleet puut syttyvätkin paremmin, kuin kuuraiset puut suoraan ulkoa.

Takkahuoneeseen löytyi puulaatikko ihan etsimättä. SA kaupasta nimittäin! Hinta kokonaista 10€ ja tornin laputkin vielä paikoillaan päädyissä. "Lipas, rynnäkkökiväärin, muovia"... aluperin tässä on kyllä kuljetettu jotain ihan muuta...


No. Keittiötä tehdään kuin Iisakin kirkkoa... vii vill sii mikä päivä saan teille esitellä kuvat valmiista. MUTTA nyt keittiöstä tulee just eikä melkein.

Tartteeko joku puisia verhojen ripustusrinkuloita? Niitä olis noin muovikassillinen täällä...

ps. Edellisessä blogauksessa kuvasin olotilaa sumuksi. Mietin asiaa ja parempi kuvaus ehkä olisi "ajelin puolivaloilla" eteenpäin...

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo musta sauna!Meidän minisauna muuttuu kanssa mustaksi ihan näitä päivinä=D Hyvä tietää tuo vahan vesimäisyys,osaa suojautua...Hieno laatikko!

    VastaaPoista
  2. Hei mulla olis nyt tämä edessä. Mietin vaan että supia vai vahaa, plääh vaikiaa. Vai kumpaakin, tummat lauteet ku tahon niin niihin vahaa ja seiniin sit supia, äh vaikia rasti.

    VastaaPoista