Sivut

torstai 12. tammikuuta 2012

Wannabe Dennis Eskurissa

Ruokablogausta pitkästä aikaa. Tekastiin tuossa pari pizzaa... Ohjeen nappasin Kotikokista (puhelimessa oleva sovellus on tosi jees!). Ohje on toki netissäkin.



  • 1 l raikasta vettä
  • 0,2 dl sokeria
  • 0,3 dl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2,5 kg puolikarkeita vehnäjauhoja (noin)

Sekoitetaan, vaivataan. Annetaan taikinan huilata tunnin ja kaulitaan ohuiksi pitsoiksi. Täytettä ei saa laittaa paljon ja juusto tulee heti tomaattikastikkeen päälle.

Paistetaan +300 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla noin 5min. 

No. Ohjetta luettuani totesin, että siitä tulee järjetön määrä taikinaa. Siitä tuli kuitenkin vielä isompi ja hankalampi käsiteltävä, kuin mitä uskalsin edes ajatella... Ohjeessa olisi ollut syytä mainita, että ensimmäisenä kannattaa hankkia betonimylly taikinan vaivaamista varten. Normi yleiskoneella ei saa rti kuin savut itse masiinasta. Ohjeessa mainittu taikinan huilaustauko kelpaa... tai paremminkin tuli todella tarpeeseen itse leipurille.


Eikä siinä vielä kaikki; betonimyllyn lisäksi neuvoisin valitsemaan kaulintahommaan talon riskeimmän tyypin! Sekä pukeutumaan suhteellisen kevyesti... +300 asteisena hehkuva uuni lämmittää köökin aika hetkessä huonon saunan tasolle...


Ja ne ite pitsat sitte... niitä tulee tästä taikinasta jokunen. Suosittelen huolehtimaan siis myös siitä, että pöytätilaa on riittävästi käytössä. Leivinpaperia kuluu kanssa ihan kivasti; yksi paperi ei montaa pitsaa kestä tuossa kuumuudessa. 



Tomaattikastikkeessa oli tomaattipyreetä, tomaattimurskaa, oreganoa, mustapippuria, suolaa, tabascoa...

Matkalla uuniin...


Eskuri special uunituoreena! Tomaatti - feta - sipuli - basilika


 Pöytään pitsakattauksen kruunaamattomat kuninkaat. 


Ja SYÖMÄÄÄÄÄÄN!!! 11 pitsaa... soppeli iltapala :)

Suosittelen tätä reseptiä vilpittömästi. Aivan uskomaton!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti