Sivut

lauantai 25. toukokuuta 2013

Pastasalaatti eli note to self

Tänään päivä meni siivouspäivän kirppiksiä tonkiessa (yllätys?). Tästä syystä myös ruokapolitiikka on meidän aikuisten osalta ollut suhteellisen olematon tänään.

Jokaisellahan ryvettyy jääkaappi. Eikös? Meillä ainakin jää kaappiin lojumaan vähän yhtä ja vähän toista. Päiväykset painaa päälle ja oikein mikään ei siitä yksin mihinkään. 

Pikkuakan nukutus nälissään ja siihen vielä kuvamuistiini painunut näkymä kaoottisesta jääkaapista. Muuta ei tarvittu. "Äkkiäkös mää ny metukka-pastasalaatin pyöräytän!"

Joo... eli
  • Kasvisliemessä keitettyä makaronia.
    (Toteutusvaiheessa voi v*ttu nambör van! Voiko talosta loppua makaronit hä? No... spagettia pätkiksi ja kiehumaan)
  • Metukkakuutioita, suikuloita, jotain
    (Löysin kuin löysinkin soppelin pätkän "tapas-kantapalaa". Tämä näiden laatikko siis oli syyllinen koko savottaan...)
  • Suolakurkkua
Tässä kohtaa huokaisin jo helpotuksesta. Salaatin perusosaset löytyivät ja jääkaappi siistiytyi... Tuli kastikkeen vuoro
  • Etikkaa (...without words. Meillä ei siis ollut muuta kuin ihan vaan etikkaa. Etikkaa ilman valkoviinejä tai semmosia.)
  • Oliiviöljyä 
  • Sinappia 
  • Mustapippuria
  • Valkosipulia (roiskasin kuivattua myllystä)
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa
Lopputulos näytti siltä mitä vaipasta päivittäin siivoan, mutta varovainen tunnustelu ja makustelu antoi siitä hyvinkin positiivisen kuvan.


Kaikki edellä mainitut siis kippoon (makaronit tosin jäähdytettyinä) ja päälle
  • Sipulia  (Kupissa oli 4 sipulia. Siis N E L J Ä! Viimeinen EI ollut mätä. Mikä näitä edellisen sadon sipuleita oikein vaivaa?)
  • Kirsikkatomaattia
Siellä se nyt makuuntuu. Katellaan saunan päälle että mikä siitä tuli.

Note to self: Osta seuraavalla kauppareissulla repullinen niitä ***vetin kalliita kuviomakaroneja. 

Tarinan opetushan siis on, että ruokaa ei saa heittää hukkaan. Pastasalaatti kuuluu tehdä nätistä makaronista. Sellaisesta joka on niin kallista, ettei siitä raski tehdä esmeks makaronilaatikkoa ollenkaan. Talossa myös kuuluu olla etikkaa muutakin kuin siivousta varten...
 

2 kommenttia:

  1. Se sama vaivasi meidän sipuleita, eikä olleet jääkaapissa kauppareissun jälkeen kuin muutaman tunnin :) Hyvältä se salaatti ainakin näyttää ja kastike on ehdottomasti kokeiltava. Jos siinä on etikkaa niin sen täytyy olla hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Samoilla linjoilla mennään - ruokaa ei heitetä pois! Mä harrastan myös juuri tuon tyyppistä kokkailua - siitä tehdään ruoka mitä kaapis on ja just ne jämät käytetään hyödyksi myös - ennen ei uutta haeta kaupasta. Aikasta maukkaan näkösen salaatin pyöräytit - Nam!

    VastaaPoista