Sivut

torstai 27. kesäkuuta 2013

Digidigi ja muuta karvaista

Mulla olis ollut tänään koulussa maastopäivä. Kasvien lajitunnistusta. Tässä helteessä (kevyt +28C) ja tällä nukkumisella olisin taatusti tuupertunut mättäälle... joten rehellisesti lintsasin koulusta ja kuvailin kasveja verkkaiseen tahtiin.

Digikasvio-tagin alta pitäisi tällä päivämäärällä löytyä ne vaadittavat 30 lajituntemuslistassamme olevaa kasvia. On siellä joukossa muutama muukin ja uskompa, että näitä "Jokereita" ilmestynee vielä lisääkin. Jotenkin koukutin itseni tuohon kasvien luonnontunnistamiseen :) Toivottavasti tämä ei karkoita kaikkia "eikasveistakiinnostuneita"-lukijoita. Koitan mää väliin torpata "oikeaakin" asiaa!

Tämä piharatamon sukulainen kukkii jälleen upeasti! Kasvattelin tätä muistaakseni Gardens Northilta tilaamistani siemenistä muutamia vuosia sitten ja niiden taimien jälkeläisiä löytyy jo monen harrastajan pihamaalta.

Plantago camtschatica

Tämä, kuten moni muukin kasvi on päätynyt pihaan nimenomaan karvaisuutensa vuoksi :)

Lajitunnistuslistassamme luki muuten pajut ja kiiltolehtipaju oli listattuna erikseen. Nämä meidän pihapuummekin ovat pajuja... eivät kylläkään luontaisesti suomessa esiintyviä vaan viljeltyjä. Hopeasalava ja terijokisetMutta tuota ni joo. Mää alan tässä ukkosta ootellessa tunnistamaan nuita kuvattuja kasveja, joiden henkilöllisyydestä ei ole mitään käryä. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti