Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

"Jos äiti on viikon ilman facebookia, niin...."

Ja siitä se ajatus sitten lähti. Lupasin olla viikon ilman naamakirjaa... ja Nassikan esityksestä sen lakon onnistuessa Isäntä (yrittää?) lopettaa tupakoinnin! Ei se lopettaminen mitään rakettitiedettä ole... lopetin itsekin 20 vuoden sauhuttelun jälkeen. Se 20 vuotta tarkoittaa mun kohdalla reilusti yli puolta elämää.

No. Lakossa ollaan. Tämä tuli itse asiassa hyvään saumaan, koska koukutin itseni aika tanakasti FB-kirppiksiin. Lastenvaatetta tulee ja menee ja tällä hetkellä Pikkuakalla on niin paljon kampetta ettei ne mahdu kohta enää mihinkään!

Tämä tuli hyvään saumaan myös vuodenajan vuoksi. Herukkapensaat notkuu. Vatukot notkuu. Mustikoita pitäis poimia edes vähän (että mää vihaan sitä hommaa!!) ja sienetkin alkaa nousta. Muutenkin tuota hommaa on ihan nokko... siis muutakin kuin koneella notkumista.

Sadosta näpäkkä aasinsilta siskoni luomutilaan ja sieltä mukaan tarttuneisiin raaka-aineisiin.Pottu-kesäkurpitsa-vuohenjuusto-vuoka 
 • Pottuja
 • Kesäkurpitsaa
 • Vuohenjuustoa (joka ei ollut luomua vaan ihan Lidlistä...)
 • Mustapippuria
 • Suolaa
Potut ja kesäkurpat veistellään ohuiksi siivuiksi vaikkapa juustohöylällä.

Siivuja ladotaan vuorotellen ja yhtä paksuina kerroksina uunivuokaan. Väleihin Vuohenjuustoa, suolaa ja mustapippuria. Vuohenjuusto ja pipuri maun mukaan, suola vuohenjuuston suolaisuuden mukaan...

Erillistä nestettä ei tarvita jos kesäkurpitsaa on riittävästi. Kesäkurpitsa "luovuttaa" nesteen.

Paistetaan uunissa +200 asteessa, kunnes on kypsää


3 kommenttia:

 1. Mä pidin tuossa reissun ajan eli 2,5 v aika täydellistä netti-taukoa. Teki kyllä hyvää vaihteeksi. Nyt on pitänytkin väsätä reissukuulumisia blogiin ja kiertää lukemassa kaikkien kuulumisia täällä ja vadelmat notkuu pensaissa... huoh. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... minäkin huomasin viettäväni täsmälleen saman ajan netissä vaikka naamakirjalakko pitääkin. Verkkolehdet pitää aamulla lukea ihan itse, ei voi luottaa siihen, että kaikki mielenkiintoiset uutiset on jaettu :D

   Vattupuskaan on pakko singahtaa tänään. Tulkoon vaikka kuinka kuuma päivä...

   Poista
 2. Ei pöllömpi idea pitää taukoa välillä feispuukista. Mutta itse asiassa mun pitäisi pitää taukoa koko koneella olosta, olin nyt pari pv reissussa, ja olen saanut lähes koko päivän tänään kulumaan koneella... kääk. Sinä aikana olisi todellakin voinut tehdä aika paljon kodin tai pihan eteen - onko vieroitusryhmää josssain :) ? Ihana ohje tuossa tätä seuraavassa postauksessasi. Niin, ehtisi tehdä hyvää ruokaa jos ei olisi koneella.

  VastaaPoista