Sivut

torstai 10. syyskuuta 2015

Hävikkiviikon juustokakku ja sitruunamartta

Tutkintotodistuksen lopsahtaminen postilaatikkoon oli hyvä syy tehdä juustokakkua.

Pohja valkosuklaata, voita ja digestivekeksejä. Päällä vaniljatuorejuustoa, kermavaahtoa, puolikkaan sitruunan mehu ja sitruunan kuorta.


Nyt viikolla 37 vietetään hävikkiviikkoa. Notkuva aasinsilta aiheeseen on tuo kakussa ollut sitruuna. Hyvin useinhan resepteissä käsketään käyttää puolikas jotain. 

Pari vinkkiä sille puolikkaalle sitruunalle mikä hyvin usein saa maatua rauhassa ensin jääkaapissa ja sittemmin kompostissa. Parasta sen tietenkin olisi tulla syödyksi, mutta jos ei, niin kokeileppa seuraavia:

Puhdista mikro. Täytä mikron kestävä kuppi kuumalla vedellä ja nakkele joukkoon ohuita sitruunasiivuja ja lämmitä sitä mikrossa kovalla teholla minuutin verran. Sitruunan happo tappaa bakteereja samalla ja höyry irrottaa lian. Kuumennuksen jälkeen pyyhi mikroaaltouuni ihan vaan vaikka astiapyyhkeellä. Voit käyttää myös kattauskoristesitruunat samalla tavalla


Puhdista uuni. Systeemi on sama kuin edellä, mutta itse laitan veden ja sitruunan syvälle pellille. Laitan uuniin myös tyhjät pellit ja ritilät ja muut. Lämmitän uunin +200 ja sammutan. Pyyhin kunnes se on hieman jäähtynyt.

No okei. Todistusaineisto. Eli nyt ois plakkarissa myös luonnonvaratuottajan tutkinnonosat / osaamisala.

3 kommenttia:

 1. Onnea valmistumisen johdosta.
  Rakastan juustokakkuja ja sitruunainen on mun ihan ykköslemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !
   Mää kans rakastan juustokakkuja. Nyt ekan kerran kokeilin valkosuklaata pohjaan ja meinaan kyllä kokeilla toistekin :)

   Poista
 2. Juustokakku on omaa lempparia ja sitruuna myös,joten suuri peukku täältä herkullisille hävikkiviikon kakulle. <3 Voisin syödä erilaisia juustokakkuja päivät pääksytysten.

  Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista