Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kepu

Äiti käväs eilen kylässä. Toi tullessaan kassin... kassissa munakennoja ja kynttiläjämiä. Iha ite päättelin, että niillä on vissiin sytykeruusut loppu :D

Viikolla tuli Keskon tukkuasiakkaille se ammattilaisten Pirkka. Eli Menu- lehti. Pakkasia piellessä tuli luettua lehti poikkeuksellisen tarkkaan ja hyppäspä silimille Kebabin ohje. [Lue lehti kokonaisena täällä]

Sovellushan siitä tuli, joten..
  • 1kg sikanautaa
  • 3rkl pottujauhoja
  • 1rkl aromisuolaa
  • 0,5 mustapippuria
  • 1tl cayennea
  • 1tl reilu savupaprikaa
  • 1tl jeeraa
  • 1tl oreganoa
  • 1rkl sokeria
Tänään sitten syötiinkin kebabia lohkiksilla ja salaatilla.

Uuniaika oli reipas 3h, joten siinä oli foliokapalon itsekseen muhiessa aikaa luikkia tuunaamolle värkkäämään.

Nytkin muuten on pakkasta -26 ja lunta aivan olemattoman vähän! Empoä muista hetkeen olleen näin pitkään näin kovat pakkaset. Merivesi kävi ennätysalhaalla joten jos ennestään myrskyn murjomat jäät murjoontui entisestään. Jään paksuus alkaa olla 40cm ja Hailuodon jäätiekin on kohta kuulemma auki. 

3 kommenttia:

  1. Kylmyys alkaa jo riittää. Ihanan paljon olet tehtaillut sytykeruusuja.
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Onneksi nuo pakkaset ovat ohi. Onpa kauniin värisiä ruusuja. Minä dippasin ennen joulua yli 200 hiirtä ja valmiina olisi varmaan saman verran sekä jonkin verran ruusuja. Pitäisi vain hankkia väriä, kun tulee niin tylsän värisiä. Kebabia olen myös tehnyt itse. Maukasta. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, vois tehä itekkin. Olen aina miettinyt miten noita ruusuja tehään, googlettamallahan se asia selviäis. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista