Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kumpi oli ensin: Muna vai kana?

Tai itse asiassa: kuka oli ensin... paju, pensashanhikki vai angervo?

Päivällä hoitelimme kaffekokkipestin ystävän tyttären rippijuhlissa. Rankat juhlat vaativat tietty välikuoleman ja sen jälkeen iski kummallinen virtapiikki! Singahdin pihalle jeesaamaan kasveja löytämään paikkojansa. Joo, viime kesäistä kasvien muuttokuormaa on edelleen osittain purkamatta.

Sitten eteen tuli tuo kuvassa oleva juurakko. Alkuperäinen tyyppi voisi olla Salix x aurora 'Tuhkimo', peittopaju. En ole tarkempia tunnistustoimia vielä tehnyt, mutta ko Salix oli kyllä muuttokuormassa... MUTTA mistäs se tuo pensashanhikki tuohon samaan juurakkoon on pötkähtänyt??! Angervojen siementaimet eivät ole mitenkään vieraita, mutta pensashanhikin siementaimea en ole tavannut villinä ja vapaana. Kummallista.

Olen kuullut väitteen, että sääsket ovat äksyjä ennen sadetta. Tänään piti antaa niille luovutusvoitto ja tulla pirttiin, lasin läpi tuijottamaan muodostuvaa istutusaluetta. Huomenna tuo juurakko pitää pistää saaviin, että saan taimet irti toisistaan... ja tehdä paljon muutakin.

Viime syksyllä paikkansa löytäneet kasvit ovat viihtyneet paikoillaan. Koko alue on täynnä vaahteran siementaimia! Ei ole ihan yleistä täällä V-vyöhykkeellä kitkeä siementaimia kompostiin... osa sai jäädä penkkiin vahvistumaan, kuten tässäkin tuonne Hostan ja Rodgersia aesculifolian kainaloon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti