Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pihiburritot

Tänään... tai siis eilen oli aivan käsittämätön ukkonen ja vedenpaisumus kaupungin keskustassa. Ai laaaaaaav ukkonen!

Pihikuuria on pidelty viikko. Itse asiassa ei olla edes pihistelty vaan oikeasti katsottu mitä ja miten syödään. Kaksi isoruokaista aikuista ja 8v nassikka syö näköjään alle 10 eurolla päivä ihan tuskatta. Toinen aikuisista syö kerralla paljon ja allekirjoittanut on erinäisistä syistä johtuen jatkuvasti romuamassa kaappeja. Palaan tarkempiin summiin, kunhan kuukausi on täynnä.


Talon miehet tilailee multa burritoja milloin mihinkin vaivaan. Joku kysyikin täällä onko mulla jokin erityinen resepti vai teenkö tunteella. Teen tunteella, mutta mää nyt sitten tarkkailin tunteideni sisältöä :D

Broikkutäyte... joka hädin tuskin näkyy salaatin alta. Burrito ennen paketointia, koska tulee aina torpattua täytettä sen verran, että eihän se pitämättä kiinni pysy!








Ohjeet eivät ole (valitettavasti) maksettuja mainoksia, vaan sapuskat tehdään halvoiksi ja hyviksi todettuja aineksia käyttäen :)


Broikkutäyte

  • 250g hunajamarinoituja broikkusuikaleita
  • 2 paprikaa. Itse laitan punaisen ja keltaisen
  • 1prk ananasta mehuineen
  • Vehnäjauhoja tahi maizenaa
Luonnolisesti eka ruskistetaan broilerit. Sekaan vettä + mausteet (lue pidemmälle) ja paprikat halutun kokoisina paloina ja kypsennellään. Kun kaikki on kypsää, kipataan joukkoon ananakset mehuineen ja suurrustetaan. Käytän myös siis vehnäjauhoja samoin kuin maizenaa.

Jauhelihatäyte
  • 400g jauhelihaa
  • 1prk valkoisia papuja tomaattisoosissa (ES)
  • 1prk tomaattimurskaa (ES) 
  • 1 sipuli
  • 6 valakolöökin kynttä (= valkosipulia)
  • Vehnäjauhoja tahi maizenaa 
  • Paprikajauhetta
  • Sweet chili soosia. Lidlin on parasta, mutta sitä ei nyt ole, joten en voi teille siitä tarkempia tietoja kertoa. Muovipullo kuiten...
Ruskistetaan jauhelihat, kuullotetaan sipulit ja maustetaan (lue taas pidemmälle...). Heitetään joukkoon tomaattimurska ja pavut sekä valakolöökit. Keitellään hetki kasaan ja suurustetaan.  

Ja ne mausteet, kaikkia oman maun mukaan.
  • Suola
  • Mustapippuri
  • Tabasco
  • Wannabe-chiliä Pirkka-myllystä paremman puutteessa...
Tyrkätään soosit tarjolle Pirkka vehnätortillojen kanssa. Reilusti vihreää salaattia, pirkka jalapeno-siivuja, lisää tapascoa, Blå bandin mexican hot saucea, Lidlin cheese mix- juustoraastetta... milloin mitäkin.

1 kommentti:

  1. burritot on niiiiin hyviä!
    mukavia kesäpäiviä sinne! :)

    VastaaPoista