Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

No olipas se!

Pikkuneiti nukkuu päikkäreitään 3 - 4,5 tuntia... tietyin ehdoin.
 1. Nukkumisen tulee tapahtua ehdottomasti ulkona vaunuissa.
 2. Vaunujen tulee joko liikkua tai olla paikoillaan. Molempia asioita ei saa yhdistyä rinsessan unille... eli siis lenkin jälkeen unia ei voi jatkaa pihalla. Tämä mami siis lenkkeilee sen 3h tai pysyy koko tuon kotona.
 3. Autoilu ei missään olosuhteissa korvaa päikkäreitä vaikka autossa nukutaankin... se on kuulemma ihan eri unta se.
Tänäänhän minä siis ajattelin siivota unien aikana. Vaihdoin lakanat, viikkasin pyykkiä (homma jota inhoan lähes yhtä paljon kuin silitystä ja ikkunoiden pesemistä).. imuroin... ja sitten tajusin, että loput voin siivota tyitsän ollessa hereilläkin.

No, isompaa vaihdetta silmään ja tuunaamon kimppuun. (Se siis valmistuu hitaaaaaasti, mutta varmasti.) Pääasiassa viime aikoina olen touhunnut sieltä vain keskeneräisiä projekteja valmiiksi. Niistäkin tulee postauksia jossain kohtaa, mutta mutta...

Hyökkäsin siis pihan läpi pajalle. Mille alakas? Aurinkokin alkoi paistaa, suljin siltä silmäni. Tylysti. Asiaa helpotti se, että tuosta ikkunasta hädin tuskin pääsi auringon säteet edes läpi...Yllä lisää ällötystä tuunaamolta. Että inhoan noita puisia verhotankoja!! Nuo verhotkin on hätäpäissään rytkäisty ikkunaan, kun en muutakaan keksinyt. 

Ja oli muuten likainen ikkuna!! Tuon siis pesin ihan vapaaehtoisesti :) Tuossa ikkunan takana nimittäin on terassi, jossa me vietämme paljon aikaa (ja mihin on siihenkin tulossa muutoksia kesemmällä) sekä keskenämme, että vieraiden kanssa kaffitellen ja syöden... ja pesin tuon ikkunan ekaa kertaa NYT. Ihan itse. Vapaaehtoisesti.


Seuraavaksi kynsiini tarttui OsmoColoria sävynä eebenpuu. Se muuten kirjaimellisesti tarttui kynsiin; kertakäyttöhanskat oli loppu... Verhotanko ja rinkulat kuiten sai uuden sävyn.

Sitten kuuluikin itkuhälyttimestä "yhyyyy.... yhyyyyyyyh" ja kaikki jäi levälleen kuin Jokisen eväät. 

Kuka se Jokinen muuten oli?

ps. voisko joku muuten viimeistään syksyllä muistuttaa, että tuohon ikkunaan pitäs vaihtaa tiivisteet...

8 kommenttia:

 1. Sinähän sait aikaiseksi vaikka ja mitä!
  Huikeita päiväunia neionen nukkuu , meidän neiti nukkui aikoinaan puolen tai tunnin päikkärit, ihan sama mitä kikkoja yritti. Meni nukkumaan klo 23 ja heräsi 6-7. Huh huh, äiti olisi tarvinnut paljon enemmän unta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin nukkuu ja mää oon niiiiin tyytyväinen. Tuona aikana saa tehtyä töitä ja koulujuttujakin. Parhaillaan on iltasyömingit menossaja seuraavan kerran treffaamme tissittelyn metkeissä aamuyöstä :-)

   Poista
 2. Hatun nosto ikkunan pesusta, jota meikäläinenkin vihaa ihan hirveesti. Palkitseehan se, kun on kirkkaat ruudut, mutta kun on niin vi...maista hommaa etten muuta voi sanoa! Mullakin tuunauksia kesken, joku ihme saamattomuus vaivaa? Pitää yrittää muistaa ne tiivisteet :). Mukavat illat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut tuolla levällään vaikka ja mitä.. Osa on nyt peräti valmiina

   Poista
 3. NO tosiaan sait aikaiseksi vaikka mitä! Todellinen prinsessa tuo nukkuja ;) mamilla vaikea valita liikkuuko vai kotoileeko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei auta kuin alkaa vaihtamaan ratasosa vaunuihin ja pitää terassilla pelkkää koppaa... Käydään lenkillä hereillä ollessa :-D

   Poista
 4. Hän kyllä nukkuu ruhtinaalliset päiväunet :) Meillä ei lapsi nukkunut edes yöllä tuollaista pätkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Yhtä kova syömään kuin isänsä (3kk 3875g --> 6610g... ei oo ihme että mulla on nälkä ihan koko ajan!) ja yhtä kova nukkumaan kuin äitinsä :D

   Poista