Sivut

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Känsiä

Ollut muka niin kiirettä, ettei oo bloggaamaankaan taas ehtinyt. Kiire ei kyllä ole ollut, mutta muuta hommaa paljonkin!

Koulussa on ollut laiskan heinäkuun jälkeen taas hommaa ja kouluhommiin liittyy tämäkin. Känsätuhkelo veikkaisin? Järjettömän rumasta ulkonäöstään huolimatta se on **- ruokasieni! Siis Känsätuhkelo on... kuvan sienen identiteetistä en mene takuuseen.

Seuraavan kuvan sienenkin löysin omalta pihalta! Villakarvarousku? Valkokarvarousku? Vat evör... selvinnee huomenna koulussa.
Niin siis meillä oli huomiselle ennakkotehtävänä poimia vähintään 20 sientä tunnistettavaksi tai oppimisnäyttelyyn vai mikä se hieno nimitys nyt olikaan. Älkää siis kuvitelkokaan, että alla olevan kuvan sienet ovat kaikki syötäviä! En ilennyt poimia sieniä edes sienikoriini vaan poimin ne sammaleeseen ja paperikassiin. En oo muuten ennen hanskat kädessä sienestänytkään...Munsta tulee siis isona luonto-ohjaaja ja kaikin puolin se koulu on toooooosi tylsää! Seuraava kuva on myös koulua, perinnemaisemia käsittelevää tehtävää varten napattu. Jos on tarkkana kuin porkkana, voi kuvasta huomata, että monesti nämä "opintomatkat" ovat koko perheen yhteisiä retkiä

 

3 kommenttia:

 1. Tuollainen sienien poiminto sopisi minullekin: katsottavaksi ja nimettäväksi, ei syötäväksi! Ainakin kotitehtäväsi kuulostavat kivoilta! :)

  VastaaPoista
 2. Tarjolla olisi lisääkin hommia. Multa löytyy muistilappu, että Eskurin emäntä on pyytänyt syksyllä muistuttamaan ikkunan tiivistämisestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää Kiki tiesin että suhun voi luottaa! Kiitos, olisin taatusti unohtanut koko homman :)

   Poista