Sivut

torstai 8. toukokuuta 2014

Läjä

"Pittää mun maistaa yks semmone läjä mitä nää teit..." tuumasi rakas aviomieheni tuossa hetki sitten. Rakastan rakastan ...

Mutta siis joo. Pöydälle oli kantautunut jostain semmonen Valion reseptilehti. Jostain, liekö postissa tullut? Siinä oli Bostonleivän ohje. Siitä se ajatus lähti. Enhän mää suinkaan ohjeesta tee ikinä mitään. Teen korkeintaan sinne päin... Tein pohjan mun vakkaritaikinasta.
  • 2,5dl vettä
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  • Loraus öljyä 
  • Hyppysellinen suolaa
  • Sopivasti vehnäjauhoja
Suuntana oli siis tehdä korvapuusteja korvaten se kanelisokerihässäkkä ihan muulla. Kaulin taikinan... ja täytteeseen ruskistuksen kautta...
  • Pekonisilppua
  • Sipulia
  • Herkkusienisilppua
  • Ääs-marketin wannabe mustapekkaa joka on parempaa kuin mustapekka ja maksaa murto-osan...
"Kääräisin".... joo todellakin "kääräisin" rullaksi, leikkasin siivuiksi ja nakkelin pellille. Lanttu punasena ko nälissään leipoo ni ei käyny mielessäkään, että se rasvainen täyte olis ehkä kannattanut jäähdyttää ennen levittämistä. Tehkää te niin. Tulee sievempiä, ei tuu läjiä...  :)

Niin ja uunissa 225 asteessa joku tovi ja vaikka kylmän maidon kanssa ääntä kohti.

Tein joku aika sitten samalla systeemillä, kinkku-aurajuustotäytteellä samoja juttuja. Ne oli kuvauksellisempia...

Muutoin ei raportoitavaa. Pikkuakan kuume pitää meidät pirtissä ja ulkohommat venyy entisestään...

4 kommenttia:

  1. Kiiti vinkistä - näitä teen viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Mä kanssa katselin tuota ohjetta ja mietin josko sen vääntäisi gluteenittomaksi..kiitos tuosta ässä-mustapekka vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jäähdytä se täyte... se on muuten tooooooodella vaikea rullata, ainakin vehnätaikina :)

      Poista