Sivut

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pimp my ride

Kohteena paljon käytetyt Emmaljungat vm. 2005 tai 2006.


Nämä ovat nähneet auringon.... monesti....

Tosiasiassa ne olivat jo niin auringon polttamat, että ei ilman sadesuojaa ilennyt edes kärrytellä. Ei ees täällä landella jossa ei tuu ketään koskaan vastaankaan.

No. Minähän en muita rattaita tunnusta olevan olemassakaan kuin Emmaljungan Edget ja Classic-rungolla. Kuomussa integroitu hyttysverkko, joka on täällä enemmän kuin tarpeellinen (kts. Seuraava kuva) ja tuuletusluukku myös kuomussa. Ilmakumipyörät ja kunnollinen maavara. 

Siis ainoat oikeat rattaat lapselle, jonka äiti kulkee omia polkujaan...

Visukinttu kun olen, niin aloin tutkimaan kankaiden uusimisen mahdollisuutta etenkin kuomun osalta ja löysin itseni lukemasta jotain naamakirjan emmaljunga-hifistely-ryhmää ja siellä kankaiden värjäyksestä.

Ja siitä se ajatus sitten lähti. Purin kuomun atomeiksi ja pesin kaikki muutkin kankaat koneessa. Värjäsin kuomukankaan dylonilla, koska sisäpuolen valkoinen kangas oli nuhjuinen. Purkua puolsi myös se, että sain hyttysverkon "taskun" vetskarin vaihdettua.

Dylonhan ei tartu tuohon varsinaiseen verhoiluun, vaan.... kanssasisarten kokemusten innoittamana... käytin Schjerningin kangasmaalia! Joo. Juurikin sitä millä painellaan tyynyliinoihin kuvioita.

Pikkuakka itse tykkää kovin :)

Laadin itselleni 20€ budjetin.

Toteuma:
Maali 500ml pullo 9,90€ (Kärkkäiseltä)
Dylon 6,90€ (Kärkkäiseltä)
Vetskari hyttyverkkoon 0€ (purkukamaa omista varastoista)
Kuminauha kuomun "takarättiin", joka roikkuu valtoimenaan noissa ennen-kuvissa 0€ (purkukamaa omista varastoista)

=16,80€

Eiköhän tämä tuunaus kanna ratasiän loppuun :) Paitsi, että nyt vasta postausta kirjoittaessani tajusin, että tuo istuin on edelleen vauvamalliin naama kuskiin päin... kääntäähän se pitää, ettei kyytiläinen hiilly tylsiin maisemiin.

Rattaan koeajettiin tänään 4h kestäneessä kirppis/kesätapahtumassa omalla kylällä. Saatiin tavaraa kaupaksikin, mutta tämä ostos oli pakko tehdä. Iso, siis todella ISO pellavaliina 2€

Olipa mukava postata, kun oli jotain saanut ihan valmiiksikin asti! Huomisen hommalista on pitkä kuin nälkävuosi. Ens viikko on lähipäiviä koulussa ja keskeneräiset hommat tunnetusti saattaa pikkusen jurppia meikäläistä... eli minimoimme tympimisen... yritetään ainakin

7 kommenttia:

 1. Mainio idea ehostaa rattaiden kuomu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio idea ainakin mun lompakon mielestä. Käytetyistäkin Edgeistä joutuu köyhtymään satasia :)

   Poista
 2. Mainio idea tuo kankaiden uudistaminen värjäämällä. Rattaistahan tuli kuin uudet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea ei ollut mun... se oli ehta ideavarkaus tuolta naamakirjan ryhmästä :)

   Poista
 3. Raattaat ovat kuin uudet. Kyllä kannatti ehdottomasti :)

  VastaaPoista