Sivut

maanantai 17. marraskuuta 2014

Lanttumylly ja etikettejä

20kg porkkanaa, 6kg lanttua... taustalla olevat sipulit ei varsinaisesti liity uutiseen vaikkakin tulivat samalta toimittajalta.

Lanttu- ja porkkanalaatikkoa menee niin omaan joulupöytään, kuin laajenevalla määrällä kavereidenkin joulupöytiin. Keksin vihdoin vuosien jäljestä konstin, millä ei jaa kokkareita. Päästelin juurekset soseeksi LIHAMYLLYLLÄ!

Nuoruus hupeni ja aikaa sitten. Näissä hommissa hupeni viikonloppu. 

Lootat on pakastimessa ja kinkkukin kuulemma anopin pakastimessa, eli voi alkaa keskittymään joulupöydän mustiin hevosiin. 

Mitä erikoista teillä on tänä Jouluna pöydässä vai keskityttekö perinteisiin?

Ai joo, oli meillä lapsityövoimaakin töissä. Chilisokerit on kuivaneet, paakut on pienitty ja ihanan tulinen sokeri pussitettu. Etiketit aaltopahvista ja tapetista.


5 kommenttia:

 1. Ollaanpas siellä oltu ahkeria. Olen sen verran laiska, että ostan laatikot valmiina, koska meillä menee niitä niin vähän. Lisään vain kermaa joukkoon. Mutta totta on, että kotitekoista ei voita mikään. Meillä on aina perinteistä ja joka joulu teen jotakin uutta. Mitä se on, en vielä ole päättänyt. En ole kuullutkaan chilisokerista. Mihin sitä käytetään? Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilisokeria mausteeksi vaikkapa suklaakakkuun tai kastikkeisiin

   Poista
 2. Ohhoh.. sielläpä on emäntä reippaana.. meillä mennään perinteisellä tyylillä ja aikasta lyhyellä kaavalla joulu, mutta jouluruoista porkkana - sekä pottulootat parhaita..niin ja alkupöydän kalaruoat.. nam!

  VastaaPoista
 3. Vau, itse tehdyt laatikot on kyllä herkkua!

  VastaaPoista