Sivut

lauantai 21. helmikuuta 2015

Ruokalasku minimiin. Pihivinkkiä taimitarhureille.

It's taimitime!

Resepti:
Vanhoja siemeniä. Keruuvuodet vanhimmillaan 2006
Talouspaperia
Pakasterasia

Tässä kohtaa siis viikataan siemeniä kosteaan talouspaperiin, laitetaan laskokset pakasterasiaan ja jääkaapin päälle viikoksi viiva kolmeksi. Siis siihen asti, että siemenistä alkaa pukata juurta.

Munakennoja
Sulatejuustorasia tmv
Hedelmäpusseja

Nii ja viime kesänä jemmattua puutarhamultaa tietty...

Itäneet siemenet mullalla täytettyyn kennoon ja sulatejuustorasiasta leikotut nimilaput paikoilleen.

Ja se hedelmäpussihan siis passaa aluslautaseksi ja jos kasteluväli uhkaa venyä, niin sen voi vetäistä suoraksi ja solmuun. Eli minikasvariksi :) Alla olevassa kuvassa ei ole riisiviljelmä, vaan tuo on ihan just kasteltu ja kenno ei oo imenyt vettä vielä itseensä.

Siis tällä hetkellä itäneitä 10x chililajike('Sun Flame', 'Numex Twilight', 'Torito red', PI441551, 'Aurora', 'Karamel', 'Cayenne long slim', 'Jalopeno TAM'... ulkomuistista) ja 1x tomaatti ('marmande')

Taimikasvatukseen saa upotettua rahaa ihan sikana, jos ostaa kylvömultaa 3,50€ /20L. Hiekalla lantrattu kukkamulta on munsta parempi vaihtoehto. Ostaa hienot potit ja minikasvarit. Siemenet esim. lehtikaali maksaa Tokmannilla 0,40€/pss ja Bauhausissa 2,95€/pss. Suosin vaihtareita ja kerään omistani aina seuraavalle keväälle niin kylvöihin kuin vaihtoihinkin.

Tai sitten taimetkin voi kasvattaa halvalla, olemalla luova :)

1 kommentti:

  1. Paljon sulla jo itäneitä huh..
    Minäpäätin jättäänyt esikasvatukset väliin mutta onneksi näitä pieniä suloisia saa katsella plokeissa.

    VastaaPoista