Sivut

lauantai 20. lokakuuta 2012

Syttöjä syttöjä

15 kuukaudessa meille oli kertynyt puolitoista ämpärillistä (!) kynttilöiden jämiä. Pääasiassa kruunukynttilöistä.

Sulattelin kynttiöitä kattilassa, jotta sain siivottua sydänlangat pois massan seasta. Niitä tuli ihan kivasti... vaikkakin savotta on vasta puolessa.
Itse asiassa tuo on aika helppoa, koska kattilaan tulee kerrostumat kuin itsestään! vesi jää pohjalle, steariini-parafiinimönjä nousee pintaan ja näiden kerrosten "väliin" jää tuo kaikki törte. Pintaan noussut mönjä luonnollisesti jähmettyy jäähtyessään ja on helppo noukkia talteen myöhempää käyttöä varten.


Sulatellessa ja hämmennellessä valmistui kuin vahingossa jemmaan unohtuneista munakennoista reilut 60 sytykeruusua.

"Dippausta" näihin ei mun mielestä tarvitse tehdä kuin kahdesti. Ekan kerran jälkeen ne on vielä aika kauheita... eikä kaikin osin pysy ees kasassa.

Tässä niitä sitten olisi, valmiina käyttöön! Syttyy märätkin puut retkihommissa ja nämähän on siihen ihan omiaan, kun eivät paina paljon mitään. Mitähän mulla on liikkunut päässä kun olen ottanut tuon kuvan? Ei varmaan ihan mitään... eihän tuosta saa mitään selvää :DLaitan kuvaa ja könttien yhteispainon kun saan kaikki sulateltua. Saattaa mennä tovi, kun hommaa pitää tehdä monessa erässä. Nyt ei jouda hellan edessä seisomaan ainakaan viikkoon.... 28.10 jälkeen aikaa seisoskeluun on enemmän tai sitten se aika on todella kortilla :)

6 kommenttia:

 1. Sain tuollaisen punaisen sytykeruusun jokin aika sitten, enkä oo tajunnut mistä se on tehty - en ennen kuin nyt ! Siis munakennosta : ) En ole raaskinut sitä käyttää, se on aivan liian kaunis siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakennosta juu :) 10 munan kennosta saa tehtyä 10 ruusua...

   Poista
 2. .. kun oliskin riittänyt se 4 kk torstaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä... silläpä se kurssi on käymättä :)

   Poista
 3. En tiedä mistä mutkan kautta tänne eksyin, mutta hyvä, että löysin. Ihana blogi! Kirjauduin heti lukijaksi, että löydän tieni tänne uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun eksyit! Tervetuloa uudelleen tänne säännöllisen epäsäännöllisesti päivittyvään blogiin :)

   Poista