No kokkaan! Padassa on tulossa stroganoff. Siihen ei kuulu punkku ...josymmärrättemitätarkoitan....
Kesä meni grilli - salaatti - aina samaa - akselilla. Alkoi tympimään. Muutenkin ajoittain alkaa todella jurppia kysyä itseltään jatkuvasti sama kysymys:
Mitä tänään syötäisiin?
Ratkaisin ongelman. Keräsin listan lämpimiä ruokia täältä. Reseptit... tai paremminkin raaka-aineluettelot, koska enhän mää koskaan tee mitään ohjeen mukaan, kaivelen pääasiassa blogeista. Vaikka oliskin jo vakiintunut tapa tehdä jotain, lupasin itselleni etsiä uusia makuja.
Kuvassa itse asiassa on tekeillä juurikin venäläinen stroganoff. Suosittelen kokeilemaan reseptiä!
700 g nautaa kuutioita tai suikaleina
voita
** pyöräytä lihoista pannulla pinnat kiinni
Sipuli
** nakkaa sipulit pilkottuna joukkoon. Kuullota
3 rkl vehnäjauhoja
** nämä suurrustavat soosin, eli väriä näihinkin maun mukaan
7 dl vettä
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl vahvaa sinappia
1 tlk (70g) tomaattipyrettä
3 lihaliemikuutiota
1,5 herkkukurkkua
valkopippuria
ripaus sokeria
suolaa
** anna soosin muhia mahdollisimman kauan. Minimissään tunti.
** muista maistella ja maustaa lisää tarvittaessa
50 g smetanaa
1 dl kermaa
** lisätään loppuvaiheessa. Kuumennetaan ja kiskotaan ääntä kohti vaikka ihan vaan keitettyjen perunoiden kera.
Omnom.
Ps. Ei tuo punkkukaan huonoa ole ;)
Mulle tuo punkuton sopii oikein hyvin, nam!
VastaaPoistaPunkku toimi kokin voitelussa oikein hyvin ;)
Poistavaikuttaa hyvältä ohjeelta..Meilläkin aina mietitään mitäs sapuskaa tehdään ja vaihtelu tosiaan tekis terää
VastaaPoistaNyt jo neljäs viikko menossa tuolla "ohjatulla" ruokalistalla ja voin sanoa, että elämä on paljon helpompaa :)
PoistaOlen saanut elämäni parasta Stroganoffia Virossa Pärnussa. Se oli kyllä niin maukasta :) Silloin tällöin tulee itsekin tehtyä. Liisa
VastaaPoista"haastetta" pukkaa sinulle Kotipellolla..
VastaaPoistaCheck!
Poista