Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Kammari takeover ja kulutusoksennus

Meijän penikat ja muijen lapset. Vai miten se meni. Seuraavissa kuvissa on kakaroijen huone. Asukkaina sisko kohta 1v ja sen veli 9,5v. Se sen veli hiiltyi ajatuksestakin, että huone jaettaisiin kahtia, joten kokeillaan sitten näin...

Kammari takeoverin budjetti 0€ ja se on (toistaiseksi) pitänyt. Postausta tehdessäni aloin tosissaan miettimään, että pitäisikö tämän blogin nimeksi vaihtaa vaikka Riehaannu roinasta? Jännästi jätteistä? Rakenna roskista? Rakastu ryönään?

Kaikkinensa olen alkanut ällöämään "kerskakulutusta". Ostan silmää räpäyttämättä termiiteille Goretexia tai säilöntään pakastepusseja. Silti kärsin järjettömän huonoa omaa tuntoa ostaessani ruokaostokset muovikassiin... huono omatunto siitä, että kestokassit ovat jääneet kotiin. Vastaavasti tiedän olevan ihmisiä, jotka kierrättävät jopa leipäpussit uusiokäyttöön, mutta samalla maksavat ihan **tusti ajoneuvoveroa tai bensalaskua. 

Jokainen toki maksaa vaikka sähköstään just niin paljon kuin haluaa. Meillä sekin kilpailutetaan kerran vuodessa. Miksi maksaa turhasta?

Mutta ne kammarit ja ekana 9 veen nurkkaus. 
* Verhot modasin FB:n Roskalavapalstan kautta tuttavalta saaduista paneeliverhoista.
* Sänky on ystävältäni P:ltä leasingissa. (ja sängyn alla näkyy tyynyn sisus!!)
* Pöytä on vanha. Todella vanha. Sillä on ison tunnearvon lisäksi myös osansa koko Oulun historiassa. Jos joku sukunimemme tietää, päätelköön siitä....  
* Tuoli pöydän äärellä on jossain kohtaa kierrätyskeskuksesta ostettu. Kympillä. 
* Matot (menevät vaihtoon..) ovat myös kaveriltani alunperin koirille tulleet... mutta päätyivätkin meille rospuuton sisämatoiksi (mahtuu koneeseen..). 
* Kattolamppu menee myös vaihtoon ja nyt kuvissa näkyvä on sekin kirppislöytö.
* Pikkuakan lelukori näkyy kanssa kuvissa ja sekin on ystävältäni P:ltä.

Ja seuraavaksi Pikkuakan pesä toisella seinällä.
* Tuoli on sekin P:ltä. Tuolilla oleva ..öö.. torkkupeitto on käsin virkattu ja kaverilta saatu sekin.
* Pikkuakan sänky on ollut täällä edustettuna ennenkin. Sekin on samaiselta FBn roskalavalta.

Pike sentään on uusi. Joulupukki toi <3

Tässä huoneessa olleet vaatekaapit saivat jo silloin muuttaessamme uudet vetimet valkoisten pallukoiden tilalle ja pesivät naamansa kertalaakista. Maalattu on ainoastaan (ennen mummokalsareiden värinen) katto ja verhotangot on vaihdettu.

Niin... tältä se tuo kammari näytti päivänä jolloin saatiin avaimet...

No misäkö me sitten nukutaan? Nassikan vanahassa huoneessa... se on todella tilava. NOT! Sinne ei tosissaan mahdu kuin sänky :D


Tämän huoneen hommista sen verran, että...
* Verhotanko sekin Roskalava-palstan kautta ja sekin löytyi kaverilta.
* Yöpöydät on omaa tuunausta jonkin ajan takaa.
* Päiväpeitto kirppikseltä aikaa sitten, tyynynpäällinen Isännän muuttokuormasta 
* Matot kirppislöytö viime talvelta (joo, silloin oli oikea talvi)
* Ja nuo verhot... ne on ainakin 30 vuotta vanhat!   Saatan vieläkin sanoa, että joku asia haisee valoverholta... Se haju on hyppynen staattista sähköä, Pyykkimari-pulverin tunkkaista tuoksua, vanhaa silitysrautaa... kiukkuista äitiä ja syksyn pimeyttä. Se Äiti nimittäin on periyttänyt minuun inhon silittämistä ja ikkunoiden pesua kohtaan... ja siitä kai sen kiukun pukkas, kun kotitaloni olohuoneessa oli 8(!) pitkää verhoa. No. Siinä on valoverhot väärinpäin ikkunaan ripustettuna... rypytysnauha lattianrajassa.Niin. Budjetti 0€. Ikkunan päällä näkyy sojottava sähköjohto. Siihen pitää ostaa pistorasia, että saa nuo ledit katkaisijalle. Isossa makkarissa tämä homma on jo tehty. Muutoin pikkumakkariin pitää löytää rupelilamppu kesää ajatellen... huoneessa ei ole tuuletusikkunaa. Se on kadonnut ilmeisesti porstuan teon yhteydessä.

Isoon makkariinkin joku toinen lamppu tai jotain... Nassikalle sievempi lukulamppu ja isoon makkariin iso matto. Koristetyynyä tmv. väreissä oranssi tahi turkoosi. Nou pinkki tai muu tyttöväri. Mutta ne tulee eteen sitten kun tulee ;)

4 kommenttia:

 1. Minusta on niiiiiiiin mukava lukea blogiasi, erityisesti näitä muutostöitä kun on tavannut Eskurin sen entisessä kuosissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos viihdyt Anonyymi... Huu evör juu aar :-)

   Poista
 2. Näistä muutoksista saa itsekkin paljon ideoita. Minäkin pyrin mahdollisimman pienellä summallaviemään uudistuksia läpi. Kierrätys se on joka kannattaa. Varsinainen idea nikkari olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiä ideoista... hullun päähänpitoja suurin osa :D

   Poista