Sivut

torstai 30. tammikuuta 2014

Sealed with jesari

Yksi asia johti jälleen toiseen ja kolmanteen. Arvatkaapa mitä kuva esittää?

Siinä on piirongin laatikko. Patjan alunen. Tyyny. Jesarilla sinetöity, säästöpossuksi modattu lasipurkki. Toteutus on niiiiiin ruma, että piti pikkusen muotoilla sitä tabletin jollain kuvankäsittelyohjelmalla...

Jep. Täällähän on ollut paljonkin niitä pihikuuripostauksia. Kierrätys on niin mua ja kaiken turhan ostamista olen välttänyt jo kohta 4 vuotta. Silti mää oon ihan järkyttävän huono säästämään! Aina on joku kohde mihin pitää just nyt löytyä rahaa. 

Ja sekös se ketuttaa!

Eilen illalla törmäsin naamakirjan Kierrätyskeijut 2012- yhteisössä Laura Honkasalon kirjoittamaan kirjaan nuukaillen. No seuraavaksi guuggelointia kirjasta ja päädyin lopulta lukemaan blogeja säästämisestä ja veloista eroon pääsemisestä. Suurin osa bloggareista oli velkaantunut visakorteilla ja muulla turhalla. Minä puolestani kärsin vielä 117 kuukautta Suomen valtion yritysrahoituslaitoksen aiheuttamasta maanpäällisestä helvetistä. No se on eri juttu se ja sen kanssa on vaan elettävä.

Mutta se säästäminen. Edelleenkään en aio tehdä ylilyöntejä leipäpussien pesemisen kanssa. Aion vaan tukkia tuonne purkkiin kaikki hilut. Käteistä nostan harvoin, mutta tori piste fiissä tehdyt bisnekset jne pakottavat käsittelemään käteistäkin. 

Koska purkki on teipattu kiinni, vaatii viitseliäisyyttä ottaa sieltä vaihto / kahvi / parkkirahat.

Koska purkki on pieni. Se oletettavasti täyttyy joskus ja rakennan uuden purkin.

Koska maailma on mikä on... tarkistan purkkien(!!) saldon vasta lokakuussa 2023.

Hyväksyttävää on poiketa em. Jutuista JOS käteinen raha lakkaa olemasta. Suomen valuutaksi vaihtuvat ruplat, kruunut tai vaikka oravan nahkat... 

Aloitin pienellä purkilla. Täyttyy (jos edes täyttyy) nopeampaa kuin iso :D

Niin ja pihabongauksesta ei raportoitavaa...

6 kommenttia:

 1. Säästää pitää aina..Meillä on köökin nurkassa pankki (iso) johon pudotellaan kolikkoja silloin tällöin. Itse käytän aina käteistä ja lompsaan kertyneet pienet kolikot survon pankkiin.
  pikkuhiljaa sinne kertyy sievoinen summa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateeksi käy... tai no ehkä semmonen lukollinen pankki toimis meilläkin. Tai sitten ei...

   Poista
 2. Meillä myös kannellinen pönttö johon kerätään kaikki pikkuraha ja toki kuukausittain siirretään säästötilille rahaa. Mä myös rakastan pihistelyä ja enimmissä määrin luopunut turhista ostoista. Kirpullakaan en ole käynyt 2 kuukauteen. Itse en ole ollut ikinä velkaa, enkä omista mitään maksukortteja. Jos mulla ei ole käteistä rahaa, niin ostot jää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vaa kirppiksellä käyntihän on silkkaa säästöä! AINA !

   Poista
 3. Jaahas, tässä täytyy kaivaa jesari esiin. Tuohan on oikein toimiva ajatus laittaa se niin teipaten ettei sitä saa helpolla auki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ainakin toimii. Perjantaina oli kahviton koulupäivä, kun kaikki automaattiin istuvat kolikot oli kotona jesarisinetin takana. Tehokasta :D

   Poista