Sivut

lauantai 17. marraskuuta 2012

Focacciasovelmaa... koko pellillinen

Kaupan leivät ällöttää. Kaikki maistuu samalle, ihan sama mitä siinä pussissa lukee. Leipäkone laulaa, mutta ei sitä sitäkään jaksa aina tuossa pöydällä makuuttaa.

Eilen illalla tekaisin pellillisen leipää. (Huomatkaa! Lidlin muovimargariini EI sula kuumalle leivälle :D )


Sain reseptin äidiltäni puhelimessa... joten se selittänee summittaiset muistiinpanot....

50g hiivaa (tyrkkäsin taikinaan 2pss kuivahiivaa)
7,5dl vettä
1kg jauhoja
3rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl pippuria (mustapippuria kai... minä ainakin laitoin...)

*blablablaa*

Tässä kohtaa sekoittelin kuivat aineet kulhossa, kaivoin jauhomössön keskelle montun ja kippasin nesteet sinne. Niin ja hämmentelin / vaivasin taikinan sekaisin.

...Nostatetaan kulhossa kelmun alla 1h (että mää vihaan elmukelmua!!)

*blaablablab*

Kippasin mäskin pellille ja läpyttelin tasaiseksi

... peitetään valmiina liinalla ja annetaan nousta vielä 1h

*blaablaa*

Painellaan kuoppia, voidellaan oliiviöljyllä. *Blablab* merisuolaa ja tuoreita yrttejä.

No. Tulkkasin muistiinpanot siten, että tunnin jälkeen painelin teokseen sormella kuoppia, voitelin sen oliiviöljyllä ja myllystä merisuolaa niskaan.

Paistetaan 200asteessa 20 minsaa.

Hyvää tuli!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti