Eilen illalla tekaisin pellillisen leipää. (Huomatkaa! Lidlin muovimargariini EI sula kuumalle leivälle :D )
Sain reseptin äidiltäni puhelimessa... joten se selittänee summittaiset muistiinpanot....
50g hiivaa (tyrkkäsin taikinaan 2pss kuivahiivaa)
7,5dl vettä
1kg jauhoja
3rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl pippuria (mustapippuria kai... minä ainakin laitoin...)
*blablablaa*
Tässä kohtaa sekoittelin kuivat aineet kulhossa, kaivoin jauhomössön keskelle montun ja kippasin nesteet sinne. Niin ja hämmentelin / vaivasin taikinan sekaisin.
...Nostatetaan kulhossa kelmun alla 1h (että mää vihaan elmukelmua!!)
*blaablablab*
Kippasin mäskin pellille ja läpyttelin tasaiseksi
... peitetään valmiina liinalla ja annetaan nousta vielä 1h
*blaablaa*
Painellaan kuoppia, voidellaan oliiviöljyllä. *Blablab* merisuolaa ja tuoreita yrttejä.
No. Tulkkasin muistiinpanot siten, että tunnin jälkeen painelin teokseen sormella kuoppia, voitelin sen oliiviöljyllä ja myllystä merisuolaa niskaan.
Paistetaan 200asteessa 20 minsaa.
Hyvää tuli!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti