Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Palatakseni niihin vanhoihin lakanoihin ja kierrätyskankaisiin...

Alunperinhän mulla oli tässä eilisen illan ja tämän aamun hankeena ihan muut ompelukset... jotka valmistuivat monen mutkan kautta!

Ompelukoneesta nimittäin paloi lamppu, joka sitten poltti "salin" sulakkeen. Ompelin nimittäin poikkeuksellisesti ruokapöydän ääressä (laiskotti toimiston lämmittämisen kanssa).

Tottakai se sulaketaulu on sitten vielä samassa tilassa, koska sehän on vanhin osa tätä taloa. Otsalamppu kehiin ja sukellus sulakekaappiin josta EI ota mitään selvää. Tutkimalla ja kaivelemalla selvitin mikä monesta "Pistorasia" sulakkeesta oli palanut ja vaihdoin siihen viimeisen saatavilla olleen 10A sulakkeen.

Otsalamppu hitsautui sitten päähän ja tuli hurjasteltua tuo kuvassa oleva prototyyppipatalappukin samoilla vauhdeilla. 100% kierrätysmatskua. 100% puuvillaa. Koko ..hmmm... iso. Inhoan nimittäin liian pieniä patalappuja, vaan mitäpä sitä silläkään on väliä, koska ei meillä patalappuja edes käytetä :D


Enivei. Näitä lappusia on valmistumassa enemmänkin joulumyyntiin ja mun pitää joko a) keksiä toinen työtapa tai b) hommata mummuvainaan polkusingeriin remmi. Brotherista loppui lampun lisäksi potku :-/

Niin ja ne varsinaiset ompelukset siirtyivät klorittikylpyyn ja sittemmin pyykkikoneeseen. Ne esittelen sitten kun ovat paikoillaan ;)

4 kommenttia:

 1. Oi jestas miten ihana. Varmaankin kaunein patalappu mitä mää olen nähnyt koskaan. Vau!

  VastaaPoista
 2. Kovin on nätti (ja valkoinen) <3 Eihän tuota raaskis käyttäkkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla se lojuu pöydällä miettimässä suuntaansa. Suunta saattaa hyvinkin olla tiernatorilla tai jossain muussa joulumyyntihässäkässä.

   Kuten kirjoitin, meillä ei patalappuja edes käytetä... meillä on kasapäin astiapyyhkeitä, jotka toimii tuossakin hommassa. patalaput on ällöttäviä ja jostain syystä aina törkyisiä vaikka kuinka tiuhaan pyykkää :-/

   Poista