Eilen taas kailotettiin radiossa, että Suomessa heitetään ruokaa roskiin satoja miljoonia kiloja vuodessa. Yksi suomalainen kuulemma heittää keskimäärin 23 kiloa ruokaa roskiin vuosittain.
Sairasta tuhlausta.
Ruokakauppaan matkaa 10km. Vettä sataa ja nälättää. Joku voi järkyttyä siitäkin, mutta meille se on arkipäivää :D
Mummuvainaan Keittotaito-kirjassa on ohjeita "eiliselle paistille"
Tässä kohtaa voi tosiaan sanoa, että vanhassa vara parempi... vaikkakin ohjeita saattaa joutua hieman lukemaan. Pestyä voita, hyvää kermaa jne.
Noin niin ku notkuvaa aasinsiltaa tämän päivän ruokaan. Burritoista ei ollut tietoakaan Suomessa vuonna 1946, mutta me tehtiin eilen isännän toiveesta niitä. Minä tein soosin ja isäntä hoiteli kasvispuolen. No sitä jauheliha-papu-sipuli-tomaatti-valkosipuli-jne-soosiahan jäi.
Siken ohjeella taikina kreppilättyihin. Sori Sikke; ohje perustuu ulkomuistiin ja toisella korvalla kuunneltuna ja tallennettuna vieläpä.
- 4 munaa
- 2,5dl vettä
- 2dl maitoa
- 3 2/3dl jauhoja
- voita
- suolaa
Kuulin ja muistin oikein eli en, mutta hyvät lätyt tuli! Iiiisolla pannulla 5 isoa lättyä
Lättyihin sisälle se eiliseltä jäänyt jankki... ja siis paketoidaan nätiksi. Ladotaan uunivuokaan, ripotellaan päälle reilusti (reilusti!!) juustoraastetta ja nakataan komeus uuniin +225C ja pidetään siellä kunnes on saanut juusto väriä.
Tässä kohtaa Isäntä tuijotti uunista nostettua vuokaa ja esitti kysymyksen "Miten tätä ajetaan?" No syyään pois tietenki!
Helppo tapa tyrmätä isompikin mies...
Varmasti herkullista oli rullasi. Meilläkin kauppaan 12km joten ei ihan jatkuvasti siellä käydä. Yleensä vokataan jotakin "tähteistäkin". Mielikuvitus kehiin.
VastaaPoistaJätteet kunniaan!
PoistaTulin tänään kotiin 2,5 kilon kinkkusuikalepaketin kanssa kun halvalla sai :D Tuollaiseen voi mainiosti kätkeä osan siitä. Olen tässä miettinytkin mihin kaikkeen sitä voi laittaa ettei tule korvista siinä vaiheessa kun viimeinen nyssäkkä tulee ulos pakastimesta :D
VastaaPoistaJuu katoaa kreppeihin! Ja piiraisiin ja pasteijoihin ja pastakastikkeeseen ja ja... Meilläkin olis kinkkua...hmmm...
PoistaTup pesty voi on tuttua lapsuudestani, mummoni opastuksella sain pestä voita kirnuamisen jälkeen.
VastaaPoista1950 luvulla syntyneenä,en voi heittää ruokaa pois, vaan aina voi tehdä ns. jatkoruokia, edellisen päivän keitoksista.
Mun äiti on syntynyt 49 ja joo, kotikasvatus jo kieltää ruoan heittämisen pois :D
Poista