Tämän reseptin... tai siis sen alkuperäisen löysin jotain blogista... tai Kotikokista... tai Pirkasta... tai jostain. Notepad-tulosteena se kuitenkin on ilman lähdemerkintää.
Se, kuten kaikki muutkin ohjeet, on muokkautunut mulle sopivaksi.
- 5dl vettä (maitoa)
- 1pss kuivahiivaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 8dl hiivaleipäjauhoja
- 1tl suolaa
- 2tl sokeria
- Loraus oliiviöljyä
Vesi (tai se maito) kädenlämpöisenä monitoimituskoneen kuppiin. Lisää öljy.
Kuivat aineet sekaisin ja lisätään taikinaan vähitellen taikinan sekoittuessa. Annetaan koneen hoitaa hommansa, eli tätä taikinaa ei kai voi vaivata liikaa.
Annetaan kohota 30min. Ja muistetaan että se todellakin kohoaa pelottavan paljon
Jaetaan taikina kahteen vuokaan. Muistetaan sitten voidella se vuoka! Tässä kohtaa pinnalle voi laittaa vaikka oliivisilppua, basilikaa... tai merisuolaa ja valkosipulijauhetta kuten minä nyt tein. Osan öljystä voi muuten korvata vaikkapa aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.
Annetaan kohota toinen puoli tuntia liinan alla.
Uuniin +225C ja semmonen 25minuuttia.
Joku viisas on sanonut, että maidolla saa kivemman väristä leipää ja että jos neste on vain vettä niin leipä on harmaa. Onko se? Onko sillä mitään väliä, jos se on kerran hyvää...
*omnom*
Oi , itseleivotun leivän tuoksu tulee tänne asti :)
VastaaPoistaViimeaikoina oon itse kanssa innotunut taas iltapalaksi sämpylöitä ja peltileipää leipomaan, tätä reseptiä taytyy kokeilla. Kiitos.
Mukavaa tiistaita sinulle.
Huomasin Hanna sun liittyneen lukijaksikin. Tervetuloa :)
PoistaJoo ohje on helppo ja kiva, kun ei tartte tukkia käsiä taikinaan
Tätä ohjetta kokeilen heti huomenna - kätevää kun sen voi laittaa vuokaan - mä kun en osaa leipoo tai sillai pyöritellä edes sämpylöitä tai pullaa..
VastaaPoistaMinä kyllä pyörittelen jos on pakko, mutta jotenkaan vaan en tykkää siitä tuntumasta miltä taikina tuntuu käsissä :D
Poista