Sivut

lauantai 6. joulukuuta 2014

6. luukku. Itsenäisyyspäivän vastaanotto böördibistrossa

Just luin jostain kuinka ankeita me suomalaiset ollaan. Itsenäisyyspäivänä lukkiudutaan kotiin vahtaamaan telkkarista ikivanhaa sotaelokuvaa ja / tai linnanjuhlia sekä tuohaamaan kynttilöiden kanssa. 

Näin minä itsekin toimin... erityisesti tällaisina vuosina, kun lumesta ei ole kuin hajut ja joka paikka on jäätiköllä. Muunlaisilla keleillä olis mukavaa käydä pimenevässä illassa lenkillä... katselemassa pihoilla palavia kynttilöitä.

Suomi on... no Suomi. Moni asia voisi olla toisinkin, mutta ennenkaikkea meillä on puhdas luonto. Luonnossa moninainen lajisto. Vuodenajat ja aasinsillalla lintujen talviruokintaan.

BöördiBistro. Olkaa hyvät :)

Eli tarvitaan taas yks vanha rähjäinen lyhty. Tämäkin on meille toisen roskana rantautunut ja senkin jälkeen jo ulkona pälvellut. Ajattelin eka maalaavani tämän, mutta kaikkinen rappioromanttisine ruosteineen se istuu pihaan paremmin kuin mikään muu.

 Lyhdystä lasit pois ja mausteeksi sipulipussi.

Tuossa ylläolevassa kuvassa ovestakin puuttuu lasi. Muotoilin pussin lyhtyyn sopivaksi ja kiinnittelin sieltä täältä rautalangalla paikoilleen. Rautalangan päät lyhdyn sisäpuolelle, ettei tinttien varpaat takerru. Nuo sipulipussithan on ikään kuin löyhään kudottu, eli kannattaa leikkoessa muistaa niiden purkautumisvaara. Tästä syystä päädyin jättämään oveen lasin sittenkin paikoilleen ja pussin reunat on lasin takana viikattuina :)

Koskapa olen jonkinasteinen ituhippi, tein tuon verkon osalta melkoista taustatyötä, että en vahingossakaan syyllisty tirppojen kiusaamiseen. Silmäkoolleen tuo on samaa luokkaa kuin talipallojen verkko. Parin päivän kenttätesteissä voin todeta auringonkukansiementen sujahtavan sukkelasti parempiin suihin verkon läpi.


Oletettavasti tuohon iskee vandaalivaris tai tikka jollain aikajänteellä ja pitää toteuttaa plan B. Nyt kuitenkin mennään tuolla sovelmalla ja plan B:n toteuttaminen vaatii metalliverkon, jonka ostopaikkaa en ole vielä keksinyt. 

Tällä siis tähän asti budjetti 0€. 

Siellä se vaahterassa killottaa. Kuva on otettu keskellä päivää. Hieman ennen kahta ja pimeys on tuota luokkaa... salama tosin vääristää hieman, mutta silti!Hyvää syntymäpäivää Suomi !4 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea ja myös näyttää hyvältä. Hyvää itsenäisyyspäivää tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinteistäkin näyttää olevan hyvä idea. Podin hieman huonoa omaatuntoa kun en laittanut mitään seisostelutasoja... mutta tintitpä onki ovelia! Ne roikkuu nuissa metalliristikoissa syömässä :)

   Poista
 2. Kiva idea. Mein talonyhtiö on kieltänyt lintujen syöttämisen, koska tulee rottia...yöks :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma tupa, oma lupa :) Meillä fasaanit ja oravat pitävät varisevista siemenistä huolen. Fasuille meillä on tuolla erillinenkin syöttöpaikka.

   Poista